Bingo

Bingo är en spelform som är väldigt populär runt om i världen, inte minst här i Sverige. De olika bingospel som finns ute på marknaden varierar alltid lite från spel till spel när det gäller regler och spelsätt, men i grund och botten så bygger de alla på samma idé. Vi ska nu undersöka denna spännande spelform lite närmare, samt ta oss en titt på hur det fungerar att spela den senaste formen av bingo, nämligen nätbingo.

Gemensamma grundfaktorer

Tur är något som bingospel har gemensamt. De handlar nämligen i stort sett enbart om att ha turen på sin sida, och här finns det väldigt lite skicklighet iblandat. Man kan alltså inte själv göra speciellt mycket, om ens något, för att påverka utgången av spelet, utan här är det enda man kan göra att förlita sig på att ha turen på sin sida.

Bingospel handlar om att välja ut en nummerrad som sedan matchar den själva bingo-spelet väljer ut så mycket det bara går. Analyser och liknande har alltså ingen påverkan här, utan det handlar bara om flyt samt ren och skär tur. I många bingospel krävs det inte alltid att man ska pricka in hela nummerraden rätt för att få en vinst, men dock blir vinsten större ju fler rätt man har, och självklart är alla rätt det bästa man kan hoppas på.

Att spela på nätet är den senaste varianten av bingo, och här slumpas nummerraden fram med nummergeneratorer och liknande metoder, till skillnad från traditionell bingo där det ofta handlar om en mängd nummerbollar som slumpas fram. Vi ska nu titta lite närmare på nätbingo.

Nätbingo

Nätbingo är, precis som när det gäller många andra spelformer, den senaste varianten av bingo. Att spela över nätet har som vanligt en mängd olika fördelar. Dels är det mycket mer lättillgängligt, bekvämt och smidigt att spela över nätet. Här behöver man inte förhålla sig till en speciell tid och plats, utan det går att spela när och var man än vill vilket förstås är en stor fördel.

Att spela över nätet kan även vara lättare på så vis att man kan välja att bingobrickan ska fyllas i automatiskt. Denna metod kallas att ”badda”, och väljer man att använda sig av den så slumpas nummerraden fram på den bingobricka man i bingo använder sig av för att fylla i nummerraderna.

Alla gillar dock inte att ”badda”, och man kan då välja att göra detta manuellt med. Dels väljer vissa att göra detta av gammal vana, och dessutom hävdar vissa att man ökar sina vinstchans genom att sköta spelandet manuellt. Vi kan inte avgöra om det ligger något i detta påstående eller inte, men hur som helst kan man här välja det sätt man själv föredrar att spela på vilket alltid är en fördel.

Traditionell bingo vs nätbingo

Vilket spelsätt som är bäst när det gäller traditionell bingo eller nätbingo är något som är svårt att svara på. Det handlar helt enkelt om smak, och båda sätten har sina fördelar. Vilken av dem man föredrar varierar därför från person till person.

Nätbingo har de fördelarna vi nämnt tidigare i artikeln, nämligen att det är mer lättillgängligt än traditionell bingo, och att man kan spela när och var man vill utan att behöva ta sig till någon viss plats.

Det betyder dock inte att traditionell bingo inte har något att komma med. Här finns nämligen en helt annan social faktor jämfört med att spela över nätet, och för många kan det fylla en viktig social funktion att träffa sina vänner i bingohallen eller att träffas hemma hos någon och tillsammans kolla på Bingolotto. Många äldre spelare kan även helt enkelt föredra traditionell bingo av gammal vana.

Det går alltså inte att hävda att en viss form av bingo är bättre än den andra, utan detta är något som var spelare avgör för sig själv. Smaken är som bekant som baken, och därför varierar detta.

Slutord

Det finns de spelare som inte gillar bingo därför att de inte gillar att det är så pass styrt av tur och slumpen som det är. Tillhör man dessa så är det helt enkelt bara att undvika denna spelform. Annars är det ett spel som både är enkelt att förstå sig på, som kan resultera i vinster på stora summor, och som kan fylla en viktig social funktion, med mera. Här krävs inte heller några särskilt stora insatser, så är man nyfiken på att testa på bingo, tveka då inte att ge det en chans. Gillar man det inte så är det bara att finna något annat, och gillar man det så har man funnit sig en ny typ av hobby som man kan ägna mycket tid åt.

Privacy Policy