Divine Fortune

Nu gäller det att passa sig så att man inte väcker Zeus, Poseidons, Hermes och de andra gudarnas vrede, för nu är det dags att besöka berget Olympos och förhoppningsvis få med sig en summa pengar därifrån, detta i spelet Divine Fortune. Divine Fortune är ett slotspel som stämmer in mycket bra med hur NetEnts spel brukar se ut. Det är underhållande, har ett häftigt tema, snygg design och grafik, samt innehåller en mängd bonusfunktioner som kan resultera i stora summor. Dessutom går det lika bra att spela oavsett om man gör det på dator, mobiltelefon eller surfplatta. Detta har alltså något att erbjuda för många olika typer av spelare, och den främsta av bonusfunktionerna är en jackpot som kan hamna på hela 1,9 miljoner kronor, vilket är en klart godkänd sådan. Vi ska nu undersöka detta spel lite närmare, och se vad mer det har att erbjuda spelarna.

Vinstlinjer och insatser

Spelmaskinen i detta spel är utsmyckad med 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer. Den minsta insats man kan lägga på ett spel är här 2 kronor, medan den högsta ligger på 1 000 kronor, något som bland annat beror på vilket myntvärde samt hur många vinstlinjer man spelar på. Som vanligt gäller principen att ju större insats man lägger, desto större vinster kan man få, och som alltid är detta därför en avvägning som det är upp till var spelare att göra.

Tema och design

Grekisk mytologi är det tema som gäller i Divine Fortune. Designen är därför utsmyckad i antik anda med symboler från den grekiska mytologin och snygg grafik. De symboler detta handlar om är kända sådana från den mytologin. De handlar om lejonet Nemean, fågeln Fenix, den vidunderliga Medusa, hästen Pegasus, samt Minotaurus, varelsen som är till hälften människa, till hälften tjur. Kortsymboler finns här också, närmare bestämt A, K, Q och J.

När det gäller bonussymbolerna så dyker hästen Pegasus upp här ännu en gång, fast nu som Wild-symbol. Övriga bonussymboler består av en hand hållandes i en blixt med orden ”Free Spin” skrivet under, och denna fungerar förstås som Free Spins-symbol, samt ett antikt guldmynt vilket är spelets bonussymbol.

Bonus och Jackpot

När det handlar om bonusfunktioner finns här en sådan kallad Falling Wilds Re-spins. Denna aktiveras genom att man får Wild-symbolen att dyka upp samtidigt med minst 3 Free Spins-symboler. Det resulterar då i att wild-symbolen sätter igång att växa till den täcker hela hjulet som den hamnat på. Den fungerar då som en jättestor Wild-symbol som alltså täcker ett helt hjul, med ökade vinstchanser som följd eftersom den som vanligt kan ersätta samtliga grundsymboler.

Progressiva jackpottar finns här också, närmare bestämt tre stycken. Den minsta heter Minor Jackpot, sedan kommer Major Jackpot, och till sist Mega Jackpot som spelets mest förmånliga. Den kan högst hamna på cirka 1,9 miljoner kronor vilket absolut inte är någon dålig summa. Dessa aktiveras på följande sätt: Minor Jackpot genom att man täcker en rad med bonussymboler, Major Jackpot genom att man täcker två rader, och Mega Jackpot genom att man täcker tre. Här är det bara att hoppas på att man ska få en så hög jackpot som möjligt, alltså Mega Jackpot.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Ett häftigt tema med snygg design och grafik.
  • Flera intressanta bonusfunktioner där Mega Jackpot kan resultera i summor kring 1,9 miljoner kr.
  • Spelet fungerar lika bra på datorer, mobiler och surfplattor.

Nackdelar:

  • Jackpottmässigt finns det andra spel på marknaden vars jackpottar kan resultera i betydligt högre summor än Divine Fortunes.

Sammanfattning

Divine Fortune är ett spel som lever upp till de höga krav man som spelare numera automatiskt sätter på slotspel från NetEnt. Detta spel har mycket att erbjuda, och framför allt är det ett mycket underhållande spel som man kan ägna mycket tid åt utan att det blir enformigt eller att man tröttnar. Dessutom är temat ett häftigt sådant, vilket tillsammans med den snygga designen och grafiken skapar en riktigt härlig spelupplevelse som väcker starka associationer till antikens Grekland. Dessutom finns här flera bonusfunktioner som kan resultera i ett välkommet extra tillskott i plånboken, där Mega Jackpot är den mest värdefulla och alltså kan sluta på hela 1,9 miljoner kronor.

Divine Fortune går dessutom att spela var man än befinner sig eftersom det fungerar lika bra till mobiltelefoner och surfplattor som det gör till datorer. Som spelare kan man med andra ord se fram emot en spelupplevelse på liknande nivå som många av NetEnts andra utmärkta slotspel, och därför rekommenderar vi med värme detta spel!

Privacy Policy