Gonzos Quest

Gonzos Quest är ett av NetEnts mest kända och bästa slotspel. Alla som känner till NetEnt och vilken otroligt hög kvalitet denna spelskapare och dess spel håller, förstår nog då vilken hög nivå det här spelet ligger på. Tillhör man NetEnts bästa spel så tillhör man nämligen automatiskt även ett av branschens bästa.

Gonzos Quest har allt att erbjuda alla slotspelsfantaster. Här finns både underhållning, spänning med inslag av äventyrsspel, samt chansen på värdefulla vinster. Inslag av äventyrsspel finns här på så vis att spelet har en handling där man tar på sig rollen som den spanska kolonisatören Gonzo. Gonzo har något väldigt spännande i kikaren. Han är nämligen ute på jakt efter det förlovade landet Eldorado med dess fantastiska rikedomar.

Som spelare kommer man därför in i bilden genom att man ska hjälpa Gonzo att uppnå detta spännande mål. Man ska på så vis hjälpa honom fram igenom ett vackert men farofyllt Latinamerika, med förhoppningen att han tillslut ska lyckas hitta det legendariska Eldorado.Lite kuriosa angående Gonzos Quest som är intressant att nämna är att det var ett av de första slotspelen som fungerade till mobiltelefoner. Likt övriga NetEnt spel numera så funkar det därför utmärkt till både dator, mobil och surfplatta. På så vis kan man ta med sig Gonzos Quest och spela det var man än befinner sig någonstans.

Vinstlinjer och insatser

Spelautomaten i Gonzos Quest är häftig eftersom den istället för hjul innehåller stenblock som faller ner i bild. Detta ska vi återkomma till lite senare i texten. Den består av 5 hjul, eller stenar i det här fallet, 3 rader och 20 vinstlinjer. Spelaren får först välja myntvärde och hur många vinstlinjer denne vill spela på, sedan är det dags att sätta igång. De möjliga insatserna per spel sträcker sig från minst 2 kronor till 500 kronor som mest.

Tema och design

Temat i Gonzos Quest har inslag av äventyrsspel, och har nästan lite Indiana Jones känsla över sig eftersom Gonzo färdas igenom uråldriga civilisationer och häftiga landskap. Grafiken tillhör inte längre branschens bästa vilket inte heller går att förvänta sig med tanke på att spelet är några år gammalt, men den är fortfarande charmig och bidrar till att skapa en trevlig spelkänsla.

Spelmaskinen i detta spel har alltså stenblock som faller ner i bild istället för hjul. Detta är förmånligt för spelaren eftersom det innebär att man kan vinna flera gånger under ett och samma snurr. Stenblocken som dyker upp har alltså, precis som hjulen i de flesta andra slotspel, spelets symboler på sig. Dyker det upp en vinnande kombination så exploderar de stenblock som innehåller de vinnande symbolerna, och de ersätts då med nya. Skulle dessa då bidra till att det blir en vinnande kombination så sprängs även dem, och ersätts i sin tur av ytterligare nya. Så kan det hålla på ett tag, och man kan alltså få flera vinster på ett och samma spel. Som om inte det vore nog så ökar vinsternas värde ju fler man uppnår under samma spel, eftersom det då aktiveras en multiplikator vilken som mest kan resultera i vinster till ett värde 5 gånger större än de ursprungliga.

De symboler som finns på stenblocken är inspirerade av den mäktiga aztek civilisationen, och de bidrar ytterligare till äventyrsvibbarna i spelet. Exempel på deras motiv är eld, en krokodil, en fisk, en fågel, månen, en orm och värme. Dessutom kommer stenblocken i olika färger, och dessa varierar i värde. Den färg som är minst värd är grå, och därefter följer i tur och ordning rosa, gul, lila, brun, grön och blå, alltså med blå som den mest värdefulla.

Spelets bonussymboler utgörs av en Wild-symbol samt en Free Falls symbol. Ett frågetecken fungerar som Wild-symbol, medan ett gyllene stenblock är det som Free Falls symbolen består av. Free Falls är i Gonzos Quest ett annat ord för Free Spins.

Bonus och Jackpot

Free Falls spelar en viktig roll i Gonzos Quest, därför att här händer det spännande grejer när Free Falls rundan aktiveras. Det gör den just genom att man lyckas få Free Falls symboler att dyka upp samtidigt, närmare bestämt minst tre stycken. Gör man det så öppnas en dörr i den mur som finns i spelets bakgrund, en dörr som Gonzo kliver in i. Därefter börjar Free Falls-rundorna, och de äger alltså rum i en annan miljö än det övriga spelet. Det är här man har chans på de största vinsterna i Gonzos Quest.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Ett av det bästa slotspelen någonsin.
  • Värdefulla Free Falls.
  • Härlig spelkänsla.

Nackdelar:

  • Ingen renodlad bonus eller jackpot.

Sammanfattning

Gonzos Quest levererar än idag, och det med råge! Så mycket mer än så här behöver inte sägas. Prova det själva så kommer ni se vad vi menar!

Privacy Policy