Jack and the beanstalk

Jack and the beanstalk är en populär saga som tar läsaren in i en härlig och spännande sagovärld. I och med slotspelet med samma namn som NetEnt har utvecklat, så kan man numera även uppleva denna spännande saga samtidigt som man tävlar om stora vinster. Detta slotspel är nämligen baserat på sagan med samma namn, och det går ut på att man ska hjälpa huvudpersonen Jack fram igenom den spännande handlingen. Spelet är på så vis en blandning av ett slotspel och ett äventyrsspel med sagotema.

Spelet börjar med att man ska hjälpa Jack upp för en stege vid vars ände det finns ett stort hus. Anledningen till att Jack försöker nå det här huset är att det är fyllt till bredden av skatter och andra rikedomar. Tyvärr för Jacks del är det dock inte obebott, för här vaktar nämligen en stor och ondskefull jätte som inte har för avsikt att låta Jack lägga händerna på hans skatt. Det gäller därför att som spelare hjälpa Jack att inte bli tillfångatagen av jätten.

Vinstlinjer och insatser

Själva slotautomaten i Jack and the beanstalk har 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer att spela på. Spelaren själv väljer som vanligt myntvärdet samt hur många vinstlinjer denne vill spela på, och beroende på vad man väljer så varierar de spel man kan lägga mellan minst 2 kronor till som mest 1 000 kronor.

Tema och design

Temat i Jack and the beanstalk är sagan med samma namn, och det har därför en design direkt baserad på sagan och med en mysig sagostämning. Grafiken handlar inte om den senaste och allra modernaste på marknaden eftersom det här är ett spel med några år bakom sig. Med tanke på detta så står den sig dock fortfarande bra, och den bidrar till den härliga spelkänsla som finns i spelet. Något som ytterligare bidrar till det är den härliga musiken.

De symboler som man spelar med i det här spelet är en blandning av kortsymboler och symboler från själva sagan. När det gäller deras värde kommer de i stigande ordning enligt följande: 10, J, Q, K, A, Jack själv, den lila jätten, en sur get, en yxa och en vattenkanna. Som bonussymboler finns här spelets logotyp som Wild-symbol, samt en skattkista som Scatter-symbol.

Bonus och Jackpot

Genom spelets Scatter-symboler får man Free Spins. Under Free Spins-rundorna tillkommer även en multiplikator, så här multipliceras alltid samtliga vinster med 3 och är alltså extra förmånliga.

En annan värdefull bonusfunktion kallas Walking Wild. Den fungerar lite som en blandning mellan Free Spins och de många fördelar Wild-symbolen kan ha. När Walking Wild aktiveras så hamnar Wild-symbolen först på hjulet längst till höger, och förflyttas sedan ett steg till vänster för varje snurr. Eftersom symbolen börjar växa i samband med att funktionen aktiveras, så är den så stor att den täcker samtliga hjul den hamnar på, och fungerar då som en jättelik Wild-symbol på varje hjul. Eftersom Wild-symbolen som vanligt kan ersätta alla grundsymbolerna, så ökar detta stort chansen att få en vinnande kombination.

En jackpot kan man också få här. Trots att den inte är progressiv så ligger dess maxvinst på 600 000 mynt, och spelar man med ett högt myntvärde kan detta hamna på hela 300 000 euro som mest. Det är alltså ingen dålig summa, även om den inte kommer upp i samma nivå som progressiva jackpottar i spel som Megafortune och liknande. Konverterat till svenska kronor handlar det om ungefär 2,9 miljoner kronor.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Ett underhållande och spännande spel.
  • En spelkänsla fylld av en härlig sagostämning.
  • En jackpot som kan ge ett stort tillskott till kassan.

Nackdelar:

  • Jackpotten hade kunnat vara ännu mer förmånlig om den var progressiv.

Sammanfattning

För att sammanfatta Jack and the beanstalk så är detta ett spel som det finns flera anledningar att spendera tid på. Dels är det underhållande och spännande, det har ett trevligt tema som tillsammans med den mysiga designen och grafiken skapar en härlig sagostämning, och dessutom är den jackpott som finns här en trevlig sådan. Gillar man sagan Jack and the beanstalk så rekommenderas man extra mycket att prova detta spel, men även om man inte är det så är chansen att man gillar spelet fortfarande stor. Som vanligt när det gäller slotspel visar NetEnt nämligen att de har full koll på vad de gör, och precis som de bevisat många andra gånger så vet de exakt vad som behövs hos ett slotspel för att det ska hålla allra högsta klass.

Privacy Policy