Jackpot 6000

Tycker man det var bättre förr när det gäller slotspel, då har man med NetEnts Jackpot 6000 chansen att få återuppleva dessa tider samt spela på en gammal enarmad bandit, fast i digital tappning. I Jackpot 6000 siktar nämligen NetEnt på att så mycket det bara går efterlikna en av dessa gamla enarmade banditer. Det lyckas man också mycket bra med, och Jackpot 6000 är därför ett spel med härlig spelkänsla som ger vibbar från forna tider och tar en med på en rejäl nostalgitripp! Denna nostalgitripp kan utöver datorer avnjutas på mobiltelefoner och surfplattor.

Vinstlinjer och insatser

Automaten som man i det här spelet spelar på är utformad precis så som de gamla enarmade banditerna var. Man har därför 3 hjul, 3 rader och 5 vinstlinjer att spela på. Det är upp till var och en hur många rader man inkluderar, och även vilket myntvärde man väljer. Man kan välja mellan att satsa 1-2 kronor för varje enskild vinstlinje, och som alltid fungerar det som så att ju mer man satsar, desto större summor kan de eventuella vinsterna hamna på.

Tema och design

Temat för Jackpot 6000 är en enarmad bandit från förr. Detta spel är alltså designat på ett sätt vars syfte är att efterlikna dessa på ett så exakt sätt som möjligt. Det lyckas man också väldigt bra med, och spelets automat är därför väldigt lik och fungerar på samma sätt som de gamla enarmade banditerna gjorde. Grafiken är inte snygg när handlar om moderna specialeffekter och liknande, men det är inte heller meningen att den ska vara det eftersom NetEnt har gjort allt de kan för att i största möjliga mån likna en gammal enarmad bandit, så avancerade specialeffekter och annat liknande hör därför inte hemma här.

Symbolerna i Jackpot 6000 består av samma typ som de enarmade banditerna från förr gjorde. Olika frukter spelar därför en central roll bland dessa, och de består bland annat av körsbär, citroner och vattenmeloner. Även kortsymboler spelar stor roll, med jokern som den mest värdefulla symbolen i spelet. Andra symboler handlar bland annat om en klocka och en stjärna.

Bonus och Jackpot

När det gäller bonusar och annat så finns här faktiskt en progressiv jackpot. Den handlar dock inte om samma jättesummor som progressiva jackpottar i vissa andra slotspel gör, men den kan trots det resultera i hyfsade summor. En annan funktion som kan utöka ens vinster rejält är den som innebär att man efter varje vinst får chansen att singla slant om att fördubbla den. Man behöver dock inte spela om att fördubbla den utan kan själv välja hur stor insats man vill lägga. Att fördubbla vinsten är förstås att föredra om man faktiskt får en vinst, men förlorar man så kan det istället innebära att man blir av med hela sin vinst.

”Super Meter Game” finns det här också en slags bonusfunktion som heter. Ska man delta i denna krävs det att man lägger insatser på 10-20 kronor. Man behöver bara trycka på en av automatens knappar där det står ”Spin” för att detta spelläge ska sätta igång. Man kan här bland annat dubbla både vinster från det ordinarie spelläget samt de man lyckas få till under ”Super Meter Game”. Detta ger en med andra ord en chans att utöka sina vinster rejält. När man väl vill återvända till ordinarie spelläge, då trycker man bara på den knapp där det står ”Collect”.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Ett underhållande spel med en spelkänsla fylld av nostalgi.
  • Många bonusfunktioner och liknande som kan resultera i att man utökar sina vinster rejält.

Nackdelar:

  • Avancerad grafik är inget man bör välja det här spelet för.

Sammanfattning

Jackpot 6000 kan läggas till som ytterligare ett i mängden bland NetEnts stålande spelutbud. Detta spel är dock bra på ett lite annorlunda sätt, alltså inte av samma anledningar som många övriga slotspel brukar bedömas som bra för. Här är det inte häftig grafik eller jättestora bonusar som är grejen, utan det är den underbara spelkänslan och den nostalgitripp som spelet tar en på. Syftet med Jackpot 6000 är nämligen att fungera som en digital version av de enarmade banditerna från förr, och det har man också lyckats alldeles utomordentligt med. Det är alltså just detta som är grejen med det här spelet, och på så vis rekommenderar vi det framför allt för de spelare som vill återuppleva gamla goda tider och en härlig nostalgitripp, eller de som helt enkelt bara är fascinerade av gamla enarmade banditer.

Privacy Policy