Joker 8000

Vill du få chansen att spela en gammal enarmad bandit fast i digital tappning, då har du nu chansen att göra just detta med Joker 8000. Slotspecialisterna NetEnt har nämligen här skapat ett spel vars mål och syfte är att efterlikna dessa så mycket det bara går. Grejen med spelet är med andra ord inte att likt majoriteten av dagens spel ha en så modern grafik med så häftiga specialeffekter som möjligt, utan snarare att se så gammalt ut som det bara går. Här är det alltså spelkänsla snarare än grafik som det fokuseras på, och detta lyckas man också mycket bra med. Atmosfären i det här spelet är nämligen riktigt härlig, och att spela det får en att känna som att man har rest tillbaka i tiden och spelar på de enarmade banditer som då var de mest moderna.

Vinstlinjer och insatser

Denna gamla maskin i ny, digital tappning består av 3 hjul, 3 rader och 5 vinstlinjer. Man börjar en runda med att välja om man vill använda sig av spelets autofunktion eller inte, och sedan bestämmer man hur många vinstlinjer man vill använda samt vilket myntvärde man vill ha. Myntvärdet som man kan välja mellan varierar från 1-10 kronor.

Tema och design

Temat för detta spel är den gamla typen av enarmade banditer. Det har en inverkan på allt från spelsättet till designen och grafiken. Grafiken och designen är mycket häftig, men på ett annorlunda sätt. Grejen är här nämligen inte att det ska se så modernt och häftigt ut som möjligt, utan snarare att det ska se lite äldre ut. Det gör det också, och detta leder till en härlig spelkänsla som påminner mycket om gamla tider. Var man med redan då så kan man alltså göra sig beredd på att få återuppleva dessa, och var man inte det så kan det vara intressant att se hur slotspel fungerade förr i tiden. Eller så kan man helt enkelt spela Joker 8000 av den anledningen att det är ett väldigt underhållande spel.

Som symboler i det här spelet finns samma typ av dessa som fanns i de enarmade banditer det är baserat på. Alla som känner till dem väl vet därför att det handlar om olika frukter i form av bland annat körsbär, vattenmeloner och citroner, samt även om olika kortsymboler med joker som spelets mest värdefulla sådan.

Bonus och Jackpot

Även på den gamla tiden hade maskinerna en del bonusfunktioner. Dels finns här därför en sådan vid namn ”Super Bonus Game”. Lyckas man vinna minst 20 krediter på insatsnivå 10 så kan man aktivera denna. Innan rundan sätter igång får man sedan välja mellan två alternativa spelsätt, ett kallat ”Hold Style” och ett vid namn ”Nudge Style”. Väljer man ”Hold Style” medför det fördelen att man själv kan välja när ett av hjulen som snurras ska stanna, med den effekten att man själv får en större chans att påverka spelets utkomst. ”Nudge Style” resulterar istället i att man kan flytta ner ett av hjulen ett steg under snurret, vilket då låter en skapa sina egna kombinationer.

En annan bonusfunktion är spelets två jackpottar. Detta är inte några progressiva megajackpottar liknande de som vissa andra slotspel på marknaden erbjuder, men de kan trots det ge ett välkommet tillskott till kassan. En av dem kan resultera i en summa på 2000 i vinst, och den andra på 8000, och hur mycket detta blir räknat i riktiga pengar beror på vilket myntvärde man valt samt antalet vinstlinjer man spelar på.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Ett mycket intressant upplägg som är både underhållande och har en härlig spelkänsla.
  • Joker 8000 är ett spel som det går snabbt att förstå sig på.
  • Här finns en del spännande bonusfunktioner i form av en intressant bonusrunda samt två jackpottar.

Nackdelar:

  • Jämfört med vissa andra slotspel är bonusen samt jackpottarna små.

Sammanfattning

Vill man spela ett annorlunda slotspel vars starkaste sida är den härliga spelkänslan, då är detta ett utmärkt alternativ. Här får man nämligen ett smakprov på hur spelen fungerade i gamla tider, och det är ett mycket underhållande spel som på många sätt och vis är unikt. Här kan man mycket möjligt bli nostalgisk om man är en person som var med och spelade dessa spel på den tid då de var som allra populärast, och om man har en tendens att bli detta. Även om man inte är det så är chansen stor att man blir fascinerad av spelet och tycker det är underhållande, och på så vis kan vi rekommendera det varmt.

Privacy Policy