Mega Moolah

Vill man vara med och tävla om en av branschens största progressiva jackpottar, då ska man ge Mega Moolah en chans. Detta slotspel är utvecklat av Microgaming som är en ledande utvecklare inom spel för casinobranschen.

Mega Moolah kan spelas på dator, surfplatta eller mobiltelefon, och oavsett plattform så fungerar det mycket bra och är väldigt spännande och underhållande. Med chans att vinna så stora summor blir det nämligen automatiskt spännande eftersom man vet vad en vinst kan innebära!

Vinstlinjer och insatser

Denna jackpottmaskin är designad på ett sätt som gör att den består av 5 hjul, 3 rader och 25 insatslinjer. Insatsen man kan lägga per spel varierar mellan €0.01-€125, och vad den hamnar på beror bland annat på hur många insatslinjer man väljer att inkludera i det spel man lägger, samt vad för myntvärde man använder sig av. Som vanligt fungerar det på det viset att ju högra myntvärde man väljer samt ju fler insatslinjer man spelar på, desto större kan vinsten bli.

Tema och design

Afrika och närmare bestämt kontinentens natur och djurliv är temat i Mega Moolah. Dess design består därför bland annat av afrikansk natur i spelautomatens bakgrund, samt en mängd afrikanska djur som spelsymboler. Här dyker därför djur som lejon, apor och antiloper upp bland symbolerna. Just lejon och apor är i Mega Moolah de djur som är mest värdefulla. Det är de därför att lejonen resulterar i högst poäng, medan aporna fungerar som spelets Scatter-symboler, vilket innebär att man får Free Spins genom att få tre eller fler av dem på en och samma gång. Grafiken i spelet är av förklarliga skäl inte längre den allra snyggaste med tanke på att spelet numera har funnits i rätt många år. Den är dock verkligen inte ful, och har inte heller någon negativ inverkan på själva spelandet.

Bonus och Jackpot

Just en av de jackpottar man kan få när man spelar Mega Moolah är det som gör detta till det spel det är. Det finns här närmare bestämt 4 jackpottar tillgängliga. Den minsta av dessa heter ”Mini Jackpot”, sedan kommer ”Minor Jackpot”, ”Major Jackpot”, och till sist ”Mega Jackpot”. ”Mega Jackpot” är den högsta och mest värdefulla, och det är alltså den som kan resultera i en av marknadens största jackpottvinster. Denna hamnar nämligen alltid på summor kring minst 100 miljoner kronor! Den är en bidragande orsak till Mega Moolahs popularitet, och förutom att den kan hamna på enorma summor så gör den även spelet mer underhållande och spännande.

Av de övriga tre jackpottarna är ”Mini Jackpot” samt ”Minor Jackpot” betydligt mindre värdefulla. Hos ”Mini Jackpot” ligger startsumman nämligen på 100 kronor, och för ”Minor Jackpot” på 1 000 kronor. Detta är inte ens i närheten av vad ”Mega Jackpot” har att erbjuda. ”Major Jackpot” har dock desto mer att komma med, för här ligger startsumman kring 100 000 kronor. ”Mega Jackpot” är dock överlägsen bland dessa, och det är helt klart den varje spelare bör hoppas på.

Något angående dessa jackpottar som vissa haft klagomål på är att man själv inte kan göra alls mycket för att öka chansen att den bonusrunda via vilken man kan nå ”Mega Jackpot” och de andra jackpottarna ska dyka upp. Det enda man kan göra är att spela med så höga insatser som möjligt, detta eftersom chansen att bonusrundan ska dyka upp då ökar. Men det är alltså inte någon speciell kombination eller liknande som får jackpotten att dyka upp, utan det gör den helt plötsligt när man minst anar det.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Framför allt ”Mega Jackpot”, men till en viss del även ”Major Jackpot”, kan resultera i gigantiska vinster.
  • Vinsterna från spelets Free Spins multipliceras alltid med 3.
  • Man kan spela Mega Moolah på datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Nackdelar:

  • Det märks på grafiken att spelet numera har en del år bakom sig.

Sammanfattning

”Mega Jackpot” är det som framför allt gör Mega Moolah till ett så pass bra spel. Dels tackar ingen nej till chansen att vinna så pass stora summor som den kan resultera i, och dels gör den automatiskt spelet både underhållande och spännande. ”Major Jackpot” är bra den med, medan de övriga två inte har mycket att komma med i jämförelse. Mega Moolah är kort och gott ett spel vi rekommenderar starkt, framför allt på grund av jackpotten men även för att det är ett underhållande spel med bra spelkänsla.

Privacy Policy