Mega Fortune

Mega Fortune är ett slotspel från NetEnt som utmärker sig på ett mycket trevligt sätt. Det är nämligen det spel som har marknadens största progressiva jackpot. Storleken på denna är så oerhörd att Mega Fortune som ett resultat av den har kommit med i Guiness Rekordbok som det slotspel som resulterat i den största vinsten för ett sådant någonsin.

Vinstlinjer och insatser

Jakten på den enorma jackpotten äger rum på en slotautomat med 5 hjul, 3 rader och 25 vinstlinjer. Beroende på bland annat hur många linjer man inkluderar i spelet samt vilket myntvärde man använder, så kan de insatser man kan lägga variera mellan 2,50 kronor till 500 kronor.

Tema och design

Den enorma jackpotten har en inverkan på Mega Fortunes tema, så väl som på spelets namn, för här är det lyx och rikedom som är temat. Bland annat består spelets symboler av en limousine, en sedelklämma, en guldklocka, konjak & cigarr, en grön ring, en gul ring, en blå ring, och en röd ring som grundsymboler. Som bonussymboler finner vi en lyxbåt vilken fungerar som Wild-symbol, en champagneflaska och ett glas som Scatter-symbol, och en darttavla med ordet ”Bonus” skrivet på sig som bonussymbol.

Bonus och Jackpot

När det gäller bonusar och jackpottar i detta spel är det förstås den progressiva jackpotten, vilken alltså är branschens största, som är mest intressant att tala om eftersom det framför allt är den som har gjort Mega Fortune så populärt som det är. Denna jackpot kallas Mega Jackpot, och den är den högsta bland tre olika jackpottar som man här kan få om man har turen med sig.

Först och främst gäller det att lyckas få tre bonussymboler att samtidigt dyka upp, en på automatens första hjul, en på dess andra hjul, samt en på det tredje. Gör man det så aktiveras då bonusrundan, och då byts slotautomaten ut mot ett stort lyckohjul. Nu gäller det att ta sig förbi två nivåer för att komma dit där man kan tävla om Mega Jackpot. På den första av dessa kan resultatet bli att man antingen får en summa pengar, eller att man avancerar en nivå vilket förstås är det allra mest förmånliga.

Väl på den andra nivån får man snurra hjulet igen, och här kan resultatet bli spelet lägsta jackpott som heter Rapid Jackpot, olika pengavinster på något större summor än de på den första nivån, och framför allt avancemang till tredje nivån där man har chansen på Mega Jackpot.

Här finns det nu utöver Mega Jackpot en till sådan vid namn Major Jackpot, och den är spelets näst högsta. Man får nu snurra hjulet igen, och sedan är det bara att hoppas på att resultatet blir Mega Jackpot. Major Jackpot är dock stor den med, men inte i närheten av Mega Jackpot. Denna har vid ett flertal tillfällen hamnat på enorma summor, och den som resulterade i Mega Fortunes plats i Guiness Rekordbok är bara en av dessa, även om den hittills är den största.

En annan bonusfunktion som kan ge ens vinster en skjuts i rätt riktning är spelets Free Spins. Som ett tillbehör till Free Spins-rundan finns nämligen en multiplikator som rejält utökar de vinster man här uppnår.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • Ett historiskt slotspel som genom sin enorma jackpott har kommit med i Guiness Rekordbok som det spel inom denna genre som har resulterat i stört vinst någonsin.
  • Utöver Mega Jackpot finns här även Major Jackpot, som kan hamna på höga summor även den.
  • I övrigt ett underhållande och spännande slotspel med en häftig design.

Nackdelar:

  • Eftersom spelet funnits ute på marknaden i några år så börjar detta märkas på grafiken, även om den inte är dålig och fortfarande håller en bra nivå med tanke på spelets ålder.

Sammanfattning

Ett spel med en sådan här stor jackpot blir automatiskt värt att spela. Dels är det väldigt intressant med så pass stora vinstsummor, och dessutom blir spelet automatiskt både underhållande och spännande med chans på en sådan jackpot. Den stora jackpotten är alltså det som främst utmärker Mega Fortune på ett mycket positivt sätt, men spelet är även i övrigt ett bra sådant. Det är alltså underhållande och spännande, och det har ett häftigt tema med en spännande design. Utöver jackpottarna finns här även en Free Spins-funktion som också den kan utöka vinsten rätt rejält eftersom den har en tillhörande multiplikator.

Vill man spela ett historiskt slotspel som är ensamt bland dessa om att komma med i Guiness Rekordbok, då rekommenderar vi varmt detta spel. Chansen på en så stor jackpott är väl trots allt inget man tackar nej till i första hand?

Privacy Policy