Starburst

Starburst är ett måste för alla casinofantaster. Det anses av många vara ett av de allra bästa slotspel som någonsin gjorts, och varför det är så förstår man när man spelar det. NetEnt, vilka är de som ligger bakom spelet, har genom ett mycket lyckat framgångsrecept lyckats göra detta spel till en modern klassiker som inte visar några tecken på att tappa i popularitet. Detta framgångsrecept består av en unik kombination av simpelhet och underhållning. Det betyder att det är ett spel som inte alls är speciellt invecklat och som man snabbt kan lära sig att spela, och detta samtidigt som det är extremt underhållande och därför mycket svårt att sluta med när man väl börjat. Ska man prova Starburst bör man därför göra det en dag då man inte har något annat man behöver ordna med, för chansen är nämligen att man fastnar framför datorn, mobiltelefonen eller surfplattan under resten av dagen. Starburst fungerar nämligen utmärkt till både datorer, mobiltelefoner och surfplattor.

Vinstlinjer och insatser

Spelautomaten i Starburst är utrustad med 5 hjul, 3 rader och 10 vinstlinjer. Man kan välja mellan att spela med den autofunktion som finns med i spelet, eller att göra det manuellt. Det man behöver göra innan man sätter igång med en runda är precis som vanligt att välja antalet vinstlinjer man vill spela på, samt vilket myntvärde man ska använda sig av. De summor man kan välja sträcker sig mellan 0,01 euro som lägst till 100 euro som högst.Maxvinsten ligger på 50 000 mynt, en summa som kan motsvara olika summor i riktiga pengar beroende på myntvärdet. Likt övriga slotspel gälle här principen att ju större insatser man lägger, desto större vinst kan man få, men samtidigt riskerar man också större förluster.

Vinstchanserna i Starburst är dock större än vad de är i de flesta övriga slotspel. Det är de eftersom man kan vinna med kombinationer räknat från både höger och vänster på automaten, vilket alltså inte är fallet med de flesta övriga spel på marknaden.

Tema och design

Sprakande ädelstenar i alla möjliga färger är det dominerande temat i Starburst. Dessa ädelstenar påminner mycket om neonljus, och dessutom finns det här en känsla av rymden. Spelets symboler utgörs just av dessa lysande och färgglada stenar. Lägst i rangordningen gällande värde kommer stenen med lila färg, följd av i tur och ordning blå sten, röd sten, grön sten, gul sten, sjua och bar. En Wild-symbol finns det med, och den är i detta spel en stjärna i regnbågens alla färger.

Bonus och Jackpot

Wild-symbolen spelar i Starburst en viktig roll när det gäller jakten på bonusar. Får man tre stycken att dyka upp samtidigt, en på hjul 3, 4 och 5 vardera, då börjar en av dem växa tills den är stå stor att den täcker ett helt hjul. Effekten av detta blir att hela hjulet då fungerar som en enda stor Wild-symbol, något som ökar chanserna till vinst eftersom Wild-symbolen kan fungera som vilken av de andra symbolerna som helst. Man bör dock framför allt hoppas på att ytterligare Wild-symboler dyker upp medan ett av hjulen fungerar som en stor sådan. Vad som händer då är nämligen att samma sak sker på ytterligare ett hjul, och man får då två gigantiska Wild-symboler vilket ökar vinstchanserna ännu mer. Sedan är det bara att hoppas på att ännu fler sådana symboler ska dyka upp så att det här kan pågå så länge som möjligt.

Fördelar och nackdelar

Fördelar:

  • En modern klassiker inom genren slotspel.
  • En inbjudande grafik med sprakande färger.
  • Underhållande samtidigt som det är simpelt, något som resulterar i ett oerhört bra framgångsrecept.

Nackdelar:

  • Avsaknaden av jackpot.
  • Inget avancerat spel, om det är sådana man föredrar.

Sammanfattning

Har man aldrig spelat Starburst så rekommenderar vi att man gör detta så fort man kan. Dock bör ett varningens finger lyftas för att detta efter att man provat det mycket väl kan komma att bli ett spel som man spenderar väldigt mycket tid på. Så pass underhållande är alltså det här spelet att det är väldigt lätt att fastna i. Av alla strålande slotspel NetEnt skapat, och det är många, så är Starburst ett av det bästa. Det säger egentligen allt om den höga kvalitet det här spelet håller. Det går inte riktigt att beskriva med ord hur underhållande Starburst är, utan det är något varje spelare måste uppleva på egen hand. Ger man det en chans är chansen därför stor att man kommer förstå vad hypen kring detta spel beror på!

Privacy Policy